Ting å gjøre i Manchester (krnymoen)

Ting å gjøre i Manchester

Det har etterhvert blitt en del turer til Manchester for min egen del, da på grunn av fotballen. Men uansett om du reiser til byen for å oppleve fotball, shopping eller utelivet så er det noen steder du burde besøke. I dette inlegget har jeg samlet sammen noen av mine favorittattraksjoner i håp om at noen skal kunne finne tips til hva som er verdt å besøke neste gang de er i Manchester.

 

Castlefield

Et nydelig område litt utenfor sentrum av Manchester hvor du kan vandre gjennom mye av byens historie. Du finner gamle bygninger som stammer helt fra romertiden, blandet med bygninger fra den industrielle revolusjonen. Av alle attraksjoner i Manchester er det denne jeg liker best. Alltid når man er i storby er det greit å kunne koble litt av shoppingen, og en vandring i dette området vil få deg til å digge byen enda mer.

 

Store deler av vandringen rundt omkring i Castlefield foregår langs elvekanaler.

Og langs kanalene kan du studere jernabnelinjen.

Her er et bilde fra området hvor man finner blant annet gamle vannmøller.Langs elvekanalene kan man også se flere kanalbåter, de fleste med fastboende i.

 

Paramount books

Denne søte antikke bokbutikken finner du i Northern Quarter, like ved Printworks. Jeg har vært i en del bokbutikker, men aldri i en så sær butikk. Mannen som eier den er hele tiden til stede og er mer enn glad for å kunne hjelpe deg. Jeg kjøpte meg ett par gamle kampprogrammer fra Old Trafford her, i tillegg til en bok om Manchester United fra 90-tallet. Om du får muligheten bør du besøke 2. etg. i butikken, en nesten litt skummel men interessant atmosfære der. Vær obs på at åpningstidene kan variere litt. 

John Rylands Library

Og mens vi er inne på bøker. John Rylands Library er et gammelt bibliotek fra år 1900 og ble bygget til minne for John Ryland, av hans kone. Biblioteket er i dag åpen for alle og man kan gå å titte på gamle tidsskrifter, eller bare selve bygningen. En av de store bøkene du finner her inne er Gutenberg bibelen. Som de fleste andre attraksjoner i Manchester må man ikke betale inngang her, men de setter stor pris på donasjoner. 

Museum of science and industry

Det er også en god del museum i Manchester som omhandler alt fra britisk kulturhistorie til nasjonal fotball. Museumet for vitenskap og industri er det som for meg fremstår mest interessant. Etter å ha vandret rundt omkring i Castlefield vil det føles helt naturlig å ta turen innom her. Det meste handler om teknologisk utvikling, og det er en overvekt av transportmidler som blir vist frem. Men fordi Manchester har spilt en viktig rolle i englands industrielle revolusjon, da særlig i forhold til tekstiler- så synes jeg dette museumet er et must for å forstå hvordan byen har blitt slik som den er i dag. 

Manchester Cathedral

Denne katedralen anbefaler jeg også å besøke. Den ligger like bak fotballmuseet og Printworks, og byr på flott gotisk arkitektur. Selve bygget er ikke veldig stort og man går igjennom den relativt kjapt. Men en annen ting som er flott ved den er omgivelsene. Hotellene og pubene som ligger rundt katedralen preges også av gotisk stil, noe som jeg synes gjør området spennende og koselig. 

Håper du ble inspirert til å legge neste tur til Manchester!

- Kristine

#manchester #england #reise
 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kristine Nymoen

Kristine Nymoen

24, Harstad

Hei! Mitt navn er Kristine Nymoen og jeg er en gal fotballfan. Denne bloggen vil derfor brukes til fotballrelaterte ting, slik som generelle fotballfakta, intervjuer gjort av meg og fotballguider. Legg gjerne igjen en kommentar :)

Kategorier

Arkiv

hits