På denne dagen...

På denne dagen i 2004 spiller Liverpool borte mot Southampton. Deres fremste angrepsvåpen Michael Owen bommer på straffe og gjestene taper til slutt 2-0.

Michael Owen er for mange en helt i Liverpool, selv om det skal sies at den heltestatusen sank betraktelig da han signerte for rivalene Manchester United i 2009. Men på denne dagen for 13 år siden spilte han for de rødkledde i Liverpool, et Liverpool som jaktet Premier League-tittelen. Derfor sved det kanskje ekstra hardt da spissen Michael Owen bommet på straffe i det 72. minutt, et straffespark som kunne sikret en utligning og videre spenning i kampen. I stedenfor ble det Southampton som kunne punktere kampen etter en scoring av Kevin Phillips i det 85. minutt.

Daværende manager Gerard Houllier var snar å forsvare straffemissen, og forklarte den med at Southamptons første mål burde vært annulert- og at det påvirket spillerne hans negativt. Liverpool endte 2003/04-sesongen på en skuffende 5.plass og klarte heller ikke å sikre sølvtøy i de andre cupene de deltok i. Michael Owen ble lagets topscorer med totalt 19 mål, 16 av disse i ligaen- men ble etter sesongen solgt til Real Madrid.

Michael Owen scoret mange mål for de rødkledde, men 14. mars 2004 var han ikke like blid. Bildet er hentet fra: empireofthekop.com

Michael Owen scoret 118 mål på 216 opptredener i ligaen for Liverpool, et snitt på 0,546 mål per kamp. Hans straffestatistikk i Liverpool er noe tristere, på 23 straffer scoret han bare på 13. En treffprosent på 56. Til sammenligning scoret Steven Gerrard 46 mål på straffer og bommet bare 8 ganger, en treffprosent på 85.

 

#fotball #onthisday #michaelowen #liverpool #southampton

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

krnymoen

krnymoen

24, Harstad

Hei! Mitt navn er Kristine Nymoen, og denne bloggen vil i hovedsak brukes til fotballrelaterte ting :)

Kategorier

Arkiv

hits