På denne dagen... (krnymoen)

På denne dagen...

På denne dagen i 2004 spiller Liverpool borte mot Southampton. Deres fremste angrepsvåpen Michael Owen bommer på straffe og gjestene taper til slutt 2-0.

Michael Owen er for mange en helt i Liverpool, selv om det skal sies at den heltestatusen sank betraktelig da han signerte for rivalene Manchester United i 2009. Men på denne dagen for 13 år siden spilte han for de rødkledde i Liverpool, et Liverpool som jaktet Premier League-tittelen. Derfor sved det kanskje ekstra hardt da spissen Michael Owen bommet på straffe i det 72. minutt, et straffespark som kunne sikret en utligning og videre spenning i kampen. I stedenfor ble det Southampton som kunne punktere kampen etter en scoring av Kevin Phillips i det 85. minutt.

Daværende manager Gerard Houllier var snar å forsvare straffemissen, og forklarte den med at Southamptons første mål burde vært annulert- og at det påvirket spillerne hans negativt. Liverpool endte 2003/04-sesongen på en skuffende 5.plass og klarte heller ikke å sikre sølvtøy i de andre cupene de deltok i. Michael Owen ble lagets topscorer med totalt 19 mål, 16 av disse i ligaen- men ble etter sesongen solgt til Real Madrid.

Michael Owen scoret mange mål for de rødkledde, men 14. mars 2004 var han ikke like blid. Bildet er hentet fra: empireofthekop.com

Michael Owen scoret 118 mål på 216 opptredener i ligaen for Liverpool, et snitt på 0,546 mål per kamp. Hans straffestatistikk i Liverpool er noe tristere, på 23 straffer scoret han bare på 13. En treffprosent på 56. Til sammenligning scoret Steven Gerrard 46 mål på straffer og bommet bare 8 ganger, en treffprosent på 85.

 

#fotball #onthisday #michaelowen #liverpool #southampton

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kristine Nymoen

Kristine Nymoen

24, Harstad

Hei! Mitt navn er Kristine Nymoen og jeg er en gal fotballfan. Denne bloggen vil derfor brukes til fotballrelaterte ting, slik som generelle fotballfakta, intervjuer gjort av meg og fotballguider. Legg gjerne igjen en kommentar :)

Kategorier

Arkiv

hits