På denne dagen...

På denne dagen for 14 år siden fikk David Moyes sin første seier som Everton-manager. 

David Moyes har den siste tiden blitt husket for sin svake periode som manager i Manchester United, etter at Sir Alex Ferguson la opp i 2013. Men den skotske manageren hadde en strålende CV før det. Moyes startet sin trenerkarriere i Preston North End i 1998, et tidspunkt hvor Preston var i fare for å rykke ned fra 2. divisjon. Den da så unge skotten reddet klubben fra nedrykk og i sesongen etter ledet han dem til play-off finalene for 1. divisjon. Det første forsøket mislyktes han og tapte for Gillingham i semifinalene. I 98/99-sesongen gikk det derimot bedre og klubben sikret seg opprykk til 1. divisjon etter å ha vunnet serien. Kanskje mer imponerende var det at han sesongen etter opprykket førte laget til play-off til Premier League med omtrent samme laget. Desverre for Preston og Moyes ble det et 3-0 tap mot Bolton Wanderers. Skotten ble tilbudt en ny kontrakt med klubben, men ved slutten av 2001/02-sesongen fikk han et tilbud fra Everton som han ikke klarte å motstå. Moyes hadde da ledet Preston i 234 kamper, de vant 113 kamper, spilte uavgjort 58 ganger og tapte "bare" 63 ganger.


David Moyes var sjef for Everton i perioden 2002-2013, før han i 2013 takket ja til å ta over for Sir Alex Ferguson i Manchester United. Bildet er hentet fra: 90min.com
 

På denne dagen i 2003 fikk Moyes sin første seier som Everton-manager etter et voldsomt drama mot ligarival Fulham. Før denne kampen hadde ikke Liverpool-klubben vunnet mer enn èn kamp på de siste 13 kampene, og de hadde heller ikke scoret hjemme på seks uker. Men med en ny sjef i stolen tok det Everton 27 sekunder å sette den første ballen i nettet. Og bare 12 minutter senere satt den andre ballen i nettet. David Unsworth var mannen som scoret det forløsende førstemålet. Til tross for et rødt kort i det 28. minutt og en redusering for bortelaget like etter pause, så klarte hjemmelaget å sikre seg en svært etterlengtet trepoenger. Moyes ble værende i klubben de neste 11 årene og ga blant annet en 16-år gammel Wayne Rooney sin debut. 

 

#fotball #davidmoyes #everton

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

krnymoen

krnymoen

24, Harstad

Hei! Mitt navn er Kristine Nymoen, og denne bloggen vil i hovedsak brukes til fotballrelaterte ting :)

Kategorier

Arkiv

hits