På denne dagen... (krnymoen)

På denne dagen...

På denne dagen for 14 år siden fikk David Moyes sin første seier som Everton-manager. 

David Moyes har den siste tiden blitt husket for sin svake periode som manager i Manchester United, etter at Sir Alex Ferguson la opp i 2013. Men den skotske manageren hadde en strålende CV før det. Moyes startet sin trenerkarriere i Preston North End i 1998, et tidspunkt hvor Preston var i fare for å rykke ned fra 2. divisjon. Den da så unge skotten reddet klubben fra nedrykk og i sesongen etter ledet han dem til play-off finalene for 1. divisjon. Det første forsøket mislyktes han og tapte for Gillingham i semifinalene. I 98/99-sesongen gikk det derimot bedre og klubben sikret seg opprykk til 1. divisjon etter å ha vunnet serien. Kanskje mer imponerende var det at han sesongen etter opprykket førte laget til play-off til Premier League med omtrent samme laget. Desverre for Preston og Moyes ble det et 3-0 tap mot Bolton Wanderers. Skotten ble tilbudt en ny kontrakt med klubben, men ved slutten av 2001/02-sesongen fikk han et tilbud fra Everton som han ikke klarte å motstå. Moyes hadde da ledet Preston i 234 kamper, de vant 113 kamper, spilte uavgjort 58 ganger og tapte "bare" 63 ganger.


David Moyes var sjef for Everton i perioden 2002-2013, før han i 2013 takket ja til å ta over for Sir Alex Ferguson i Manchester United. Bildet er hentet fra: 90min.com
 

På denne dagen i 2003 fikk Moyes sin første seier som Everton-manager etter et voldsomt drama mot ligarival Fulham. Før denne kampen hadde ikke Liverpool-klubben vunnet mer enn èn kamp på de siste 13 kampene, og de hadde heller ikke scoret hjemme på seks uker. Men med en ny sjef i stolen tok det Everton 27 sekunder å sette den første ballen i nettet. Og bare 12 minutter senere satt den andre ballen i nettet. David Unsworth var mannen som scoret det forløsende førstemålet. Til tross for et rødt kort i det 28. minutt og en redusering for bortelaget like etter pause, så klarte hjemmelaget å sikre seg en svært etterlengtet trepoenger. Moyes ble værende i klubben de neste 11 årene og ga blant annet en 16-år gammel Wayne Rooney sin debut. 

 

#fotball #davidmoyes #everton

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kristine Nymoen

Kristine Nymoen

24, Harstad

Hei! Mitt navn er Kristine Nymoen og jeg er en gal fotballfan. Denne bloggen vil derfor brukes til fotballrelaterte ting, slik som generelle fotballfakta, intervjuer gjort av meg og fotballguider. Legg gjerne igjen en kommentar :)

Kategorier

Arkiv

hits