På denne dagen... (krnymoen)

På denne dagen...

På denne dagen i 1928 bryter Dixie Dean den engelske målscorer-rekorden da han setter inn sitt 60. ligamål mål for sesongen.

Det var nok få eller ingen som så for seg at George Camsells rekord på 59. ligamål mål på èn sesong skulle bli tatt året etter at bragden ble gjort. Engelske William Ralph "Dixie" Dean hadde nok ikke trodd det selv, om noen hadde fortalt han det før sesongstart. 


Dean ble en helt i Everton med sine 349 mål på 399 kamper, og det står i dag en statue av ham utenfor Goodison Park. Bildet er hentet fra: evertonfc.com
 

Dixie Dean startet sin seniorkarriere i Tranmere Rovers og utmerket seg fort, på hans 30 kamper for klubben scoret han hele 27 mål. Alle de 27 målene kom i èn og samme sesong, naturligvis ble han attraktiv for andre engelske klubber. Blant annet Arsenal og Newcastle. Men Dean var født og oppvokst like over elva Mersey og fikk i ung alder være med faren å se en Everton-kamp. En drøm gikk derfor i oppfyllelse da den unge spissen signerte for blåtrøyene i mars 1925, bare 18 år gammel. Alderen så ikke ut til å være noen hindring for Dean og allerede i sin første sesong scoret han 32 mål. 

Spissen hadde ikke bare oppturer i løpt av sin karriere, sommeren 1926 var han i en motorsykkeulykke og mange fryktet at karrieren hans var over. Dean jobbet seg tilbake igjen, og i den første kampen etter skaden scoret han med hodet. Det gjorde at fansen tullet om at legen hadde glemt å fjerne en metallplate i hodet hans. 1927/1928-sesongen skulle vise seg å bli Dixie Deans beste sesong, da han på denne dagen for 89 år siden scoret sitt 60. ligamål for sesongen. En rekord som enda står i engelsk fotballs historiebøker. 


Dean fikk også 16 kamper for Englands landslag og scoret 18 mål. Bildet er hentet fra: goal.com
 

Dean var før kampen mot Arsenal et hattrick unna å slå den "uslåelige" rekorden. Gjestene kom best i gang da de etter bare to minutter satte inne kampens første mål, men Dean viste seg frem og satte inn utligningen bare 60 sekunder etter Arsenals åpningsmål. Fire minutter senere sørget samme mannen for å sette ballen i nettet, da han ble felt innenfor 16-meteren og ble belønnet med et straffespark. Den straffen sørget for utligning av George Camsells målrekord. Dixie Dean var naturlig nok fornøyd med det, men ingenting ville jo vært bedre enn å slå den. Med åtte minutter igjen av kampen stanget Dean inn sitt tredje mål for dagen, og overtok dermed rekorden for flest mål i løpet av en sesong da han rundet 60. Målet sørget for at resultattavla viste 3-3 på Goodison Park den dagen, og Everton ble senere kronet til ligamestre den sesongen. 

#fotball

Kilder: wikipedia.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kristine Nymoen

Kristine Nymoen

24, Harstad

Hei! Mitt navn er Kristine Nymoen og jeg er en gal fotballfan. Denne bloggen vil derfor brukes til fotballrelaterte ting, slik som generelle fotballfakta, intervjuer gjort av meg og fotballguider. Legg gjerne igjen en kommentar :)

Kategorier

Arkiv

hits