På denne dagen... (krnymoen)

På denne dagen...

På denne dagen for 39 år siden sjokkerer Ipswich Town det engelske fotballpublikummet med en veldig spesiell seier mot Arsenal.

Sesongen 1977/78 vil for alltid bli husket av de som har Ipswich Town nærmest sitt hjerte. Etter å ha slått Bristol Rovers, Hartlepool United, Cardiff City, Millwall og West Bromwich var de klare for å møte Arsenal i FA Cup finale på Wembley. Fra før av hadde de vunnet den øverste divisjonen i England, men aldri denne historiefylte cupen. Ikke før på denne dagen i 1978. Det var første og til nå den eneste FA-Cup triumfen i Ipswich Towns historie. 


Gjengen som slo et sterkt Arsenal-lag i FA Cup-finalen i 1978. Bildet er hentet fra: talksport.com
 

Laget var den gang ledet av Bobby Robson, mens Arsenal var ledet av Terry Neill. The Gunners var forhåndsfavoritter, men klarte ikke helt å innfri. Det ryktes at hele 100 000 mennesker hadde tatt turen til London og Wembley den dagen. Finalen går nok ikke inn i historiebøkene som den mest spennende kampen, ettersom at sluttresultatet "bare" ble 1-0 til Ipswich. Og kampens eneste målscorer var Roger Osborne. Målet var ett av hans 9 mål totalt for klubben og vil for bestandig leve i Ipswich fansens minner. 

 

#fotball

Kilder: Wikipedia.com og Sportsmole.co.uk

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kristine Nymoen

Kristine Nymoen

24, Harstad

Hei! Mitt navn er Kristine Nymoen og jeg er en gal fotballfan. Denne bloggen vil derfor brukes til fotballrelaterte ting, slik som generelle fotballfakta, intervjuer gjort av meg og fotballguider. Legg gjerne igjen en kommentar :)

Kategorier

Arkiv

hits