På denne dagen... (krnymoen)

På denne dagen...

På denne dagen i 2004 røper Jose Mourinho at han er svært interessert i å ta over Chelsea etter Claudio Ranieri.

Selv om det ikke var signert noen kontrakt så gikk Mourinho ut på denne dagen for 13 år siden for å lufte sin interesse for trenerjobben i Chelsea. Han hadde på det tidspunktet tatt Porto til ligatittelen i Portugal og ledet dem til Champions League-seier. Det var derfor ingen tvil om at portugiseren var en attraktiv mann. Og han sa selv at etter å ha vunnet hjemlig liga, cup og Champions League var han nå klar for nye utfordringer.


Jose Mourinho poserer etter å ha fått jobben som sjef for Chelsea. Bildet er hentet fra: flickr.com

Den portugisiske manageren ble ansatt i London-klubben bare to måneder senere, så uttalelsene hans til media må ha vært nokså ærlige. Men som han selv sa da så holdt han seg profesjonell inntil at kontraktene var signert. Mourinho ledet Chelsea til Premier League-tittelen og Ligacup-tittelen i hans første sesong på Stamford Bridge- og ble siden en stor suksess for Chelsea. Mourinho fikk dog sparken etter 2007/08-sesongen, men returnerte igjen i forkant av 2013/14-sesongen- etter å ha vært innom blant andre italienske Inter og spanske Real Madrid. Suksess har fulgt den portugisiske manageren gjennom hele hans karriere, og i skrivende stund sitter han som sjef i Manchester United- hvor han i sin første sesong har tatt de røde djevlene til en Ligacup-tittel og har muligheten også til å vinne Europa League.

 

#fotball

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kristine Nymoen

Kristine Nymoen

24, Harstad

Hei! Mitt navn er Kristine Nymoen og jeg er en gal fotballfan. Denne bloggen vil derfor brukes til fotballrelaterte ting, slik som generelle fotballfakta, intervjuer gjort av meg og fotballguider. Legg gjerne igjen en kommentar :)

Kategorier

Arkiv

hits