På denne dagen... (krnymoen)

På denne dagen...

På denne dagen for 66 år siden møtes England og Argentina til sin aller første kamp, på Wembley.

Fotball er noe av det største og viktigste i de to idrettsnasjonene England og Argentina. Og på denne dagen i 1951 var Argentina klar for å entre løvenes nasjonalstadion. Hjemmelaget fikk en verst tenkelig start da Mario Heriberto Boye overlistet den engelske målvakten etter drøye 18 minutters spill. Men en sen snuoperasjon i de ti siste minuttene av kampen sørget for at "Three Lions" kunne juble for å ha slått Sør-Amerikanerne i deres første møte med hverandre. Englands målscorere var Stan Mortensen og Jackie Milburn. 

England og Argentina har siden den gang møttes 14 ganger til, og det er britene som leder statistikken. På disse kampene har de vunnet 6 ganger, spilt 5 uavgjort og tapt tre ganger. De fleste møtene har vært i vennskapskamper, helt logisk med tanke på at de representerer ulike kontinenter og ikke møtes i f.eks. EM. 

#fotball

 

Kilder: sportsmole.co.uk og 11v11.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kristine Nymoen

Kristine Nymoen

24, Harstad

Hei! Mitt navn er Kristine Nymoen og jeg er en gal fotballfan. Denne bloggen vil derfor brukes til fotballrelaterte ting, slik som generelle fotballfakta, intervjuer gjort av meg og fotballguider. Legg gjerne igjen en kommentar :)

Kategorier

Arkiv

hits